Roy Hadisubroto Dance & Music Studio

Roy Hadisubroto Dance & Music Studio


Markerkant 1024
1316 AD Almere - stad

06 - 228 90 033

Bezoek website
Roy Hadisubroto is geboren op 29 juni 1985 in Naarden.

Op 6 jarige leeftijd begon hij met Ballroom en  tegelijkertijd met Pencak Silat (martial arts) die hij 6 jaar lang heeft beoefend. Na Ballroom ging hij verder met Latin Americans. Terwijl hij nog bezig was met Latin, maakte hij in 1994 kennis met de Country Western Line Dance.

De eerste Line dance competitie deed Roy in 1997. Hij won vele Nationale en Internationale Line danswedstrijden. In Januari 1998 won hij voor het eerst de Wereld titel. Hij heeft 9 Wereld titels op zijn naam staan o.a. voor de Superstar (de masterklasse) en 6 Wereld titels op naam van zijn Team EviStaR.

Ook won hij 2 Awards: “The Favorite European Line Dance Choreographer 2002” and “The Favorite Line Dance Choreographer 2003”.

Vanaf 2004 tot 2009 volgde hij de HBO-opleiding bij de Dance Academy for Show Musical Dance & Theatre Lucia Marthas in Amsterdam.

Hij heeft meegedaan aan verschillende musicals, o.a.:  Musicals in Ahoy, High School Musicals, Oebele.

Ook meegedaan als achtergronddanser bij o.a. Lionel Richie, Candy Dulfer, Sita de illusioniste e.v.a. en ook bij diverse televisie programma’s, en tevens heeft hij enkele choreografieën gemaakt voor deelnemers van de TV-programma “Dancing Queen”, “So You Wanna Be A Popstar”.

Vanaf oktober 2010 deed hij mee aan de Latin kompetities. In juni 2011 is hij met zijn danspartner Gillian Meijer 2e geworden tijdens NK Latin.


Evelyn Hadisubroto maakte kennis met de country Line dance in januari 1994. Zij danste bij de eerste country Line dance club in Almere. Sinds begin 1996 volgden zij en Roy heel trouw de workshops van de NTA (National Teachers Association) om de grondbeginselen en de termen van Line dance te leren en ook om te leren hoe je de pasjes goed uit te voeren. Daarnaast volgden ze ook alle Judge trainingen die werden gegeven.

Vanaf augustus 1998 begon ze in haar vrije tijd zelf met lesgeven in Line dance.

In 2006 ontving Evelyn een Award “Best Line Dance Female Instructor” van DCWDA tijdens de Line Dance Awards georganiseerd door DCWDA, de organisatie die de Line dance wedstrijden in Nederland organiseert.

Op 4 augustus 2005 openden Evelyn en Roy de dansstudio,  en die is gevestigd op de Markerkant 1024, 1316 AD in Almere. Er worden diverse dansstijlen gegeven, o.a. Line, Jazz, HipHop en ook techniek lessen voor wedstrijden voor Line en Couple dance (Pro-Am).